A csapatról

A SAVARIA SPEEDSKATING TEAM egy előkészítő szakosztály és a Szombathelyi Sportiskola Korcsolya szakosztályának együttes elnevezése.

  • Előkészítő szakosztályunk fő feladata a korcsolyázás, görkorcsolyázás minél szélesebb körben történő megismertetése, népszerűsítése, a gyermekeknél a korcsolyázás, görkorcsolyázás technikai alapjainak elsajátíttatása, a sportág megszerettetése és a rendszeres mozgás iránti igény kialakítása. Jelenleg a foglalkozások 3 csoportban zajlanak heti 2 alkalommal, melyeket Vargyas Krisztina tart.
  • Sportiskolai szakosztályunk a versenyzésre készít fel gyorskorcsolya és gyorsasági görkorcsolya sportágakban. Versenyzőink a Magyar Országos Görkorcsolyázó Szövetség versenyein vesznek részt fitnesz kategóriában. Az edzéseket heti 3 alkalommal Vargyas Krisztina tartja, kinek feladata a tehetségek továbbirányítása a Szombathelyi Sportiskola korcsolya szakosztályába.

A Szombathelyi Sportiskola Korcsolya szakosztályának szakmai irányítását 2007-2013-ig Tóth András végezte azóta Tóth Attila vette át és ő látja el az edzői teendőket jelenleg is. Profilja a gyorskorcsolyázás, gyorsasági görkorcsolyázás, és a középpontban teljes mértékben a versenyzés és az élsport áll. Szakosztályunknak jelenleg 30 tagja van, akik mindannyian profi versenykorcsolyával állnak rajthoz a hazai és a külföldi megmérettetéseken egyaránt. Tagjaink között több országos bajnok, sőt válogatott versenyző is megtalálható.

Go to Top